26 Eylül 2010 Pazar

pişman olmak mı, etmek mi?

Yaptığı bir işin veya davranışın olumsuz sonucunu görerek üzülen, demekse bu laf, tam tersindne bakınca yapmadıgın bir işin ne olumlu ne de olumsuz sonucunu görüp bir duygu bile secip yasayamazsın.

yapmadıklarımdan pişman olacagıma yaptıklarıma ve sonuclarına katlanır, o ana göre katlanamaz belki,ancak gene de, hareket de bereket vardır, atıl kurt kim tutar seni,aman da lafını esirgeme, baktın lafını esirgedin, mesajını esirgedin, her ikisi de mi olmadı, bir hafta içerisinde alakasız bir konuyu oraya baglar gene içine düşen durumu hayat geçirip, müsbet menfi sonuca bakarsın.

pişman olacagın bir durumun, olayın yaratıcısı olmuşsan da pişman olmadan, tam aksini yapıp, içini rahatlatıp, anti pişman durumuna gecebilirsin. böylece neden yapmadımlar sorgusu da ortadan kalkar. Pişmanlığın pan zehiri ise benim düşünceme göre, kendini iyi tanımak ve tanıdığın kişiyi de kabul etmek, affetmek belki de.

Kendinle tanış, pişman olmazsın!

2 yorum:

Aslısın dedi ki...

kendinle tanış, pişman olmazsın güzel söz hatta bomba.

"kendine rağmen davranırsan pişman olursun" da benim durumum galiba.

3yedi75 dedi ki...

pişman supermen de iyi olmus, neden man olmus bilemedim..iki secenek var. aklımda..düşünmeyen bir essek olmak isterim..en ciddi ve vurdumduymaz hayvan essek midir? ondan daha da ciddi ve vurdumymazı var mıdır? baslı basına bir konuyu notta yazıverdim..yazayazmak!