4 Mayıs 2010 Salı

Dugun Cenaze Kombinasyonu



Insanoglunun hafizasi gercekten ne derece aktif? Fil hafizasi dedigimiz kavram ciddi anlamda ne kadar var?
Mevcut uc kurusluk hafizamizla genelde onceligi nedense hep negatif anilar ve cagrisimlara veriyoruz. Aci cektigimiz anlar daha vurucu oluyor. Hayatimizi degistirmemizde daha etkili. Ani kararlar alip birden dunyayi tepetaklak yapma gucumuzu kullanmamizi tesvik edici.

Yine de her turlu ani (ozellikle pesimistlik kapsaminda kotu oldugumuz anlar) ise Red Kit'in sahneden agir agir ayrilmasi gibi, gozden kayboluveriyor. Sonrasinda silik bir hafizayla aklimizda yer edinip, 'bu aslinda gercekten olmus muydu?' sasmacasiyla yalniz basimiza birakiveriyor bizi.

Olum gibi agir ve kavranmasi zor olan bir konu bile, ilk tokatini attiktan sonra sahnede reverans yapar ve yerini genel hayat akisina birakir. Yanaginda kalan 5 kardes izi oncesinde, kisi bir kac poz cekebildiyse ne ala.. Hele ki ders cikartip bu gercekligi hayatin icine tekrar oturtabildiyse.. hmmmaaa! bundan alasi dusunulemez.

Cenaze ve dugun. Ilk bakista zit gibi gozukuyorlar degil mi? Yani insanda olusturduklari hisler acisindan. Zitliklarini bir yana birakalim da.. kesisim kumelerine bakalim, diyorum. Aslinda ikisinin de yepyeni bir baslangica yol actigi yadirganamaz. Bilinmezlik de oyuna dahil olma cabasinda.
O.O - O.S ya da D.O. - D.S.
Yine bir yuzyil kapaniyor.. Yenisi basliyor.

Bazen her ikisi de iradeniz disinda gerceklesebilir ki en acisi sanirim. Bazen de artik teklige doydugunda, hayata doydugunda huzur icinde gelecekleri kucaklayabilecek durumda hissettiginde kendini.. gelinebilecek en ust noktayi simgeliyor benim icin. Her ikisi de..

2 yorum:

3yedi75 dedi ki...

gelinebilecek en üst nokta benim içinde aynı iki kavram, bu nedenle korkuyorum. Kabul.

3yedi75 dedi ki...

gelinebilecek en üst nokta benim içinde aynı iki kavram, bu nedenle korkuyorum. Kabul.