4 Mayıs 2010 Salı

Modifikasyon

Son donem kendimde yapmaya calistiklarim, bir nevi modifiye hevesi, istegi, azmi.

Yabanci dillerden gelen nacizane kelimelerimizden biri modifiye. Degisimle yakin arkadas. Ancak ayrildiklari noktalar mevcut. Modifiye yuzde 90 oraninda olumlu bir anlam iceriyor benim gozumde. Bir seyin, hayattan atilmayip gelistirilerek elinden tutulmasi. Bir nevi tencerenin dibinde kalan pilavdan corba yapmaya benziyor. Ya da evde kalan artik kumaslardan, patchwork uygulamali yastik kilifi yapmaya.

Kisisel modifiye halleri.
Uzun cumleler kurabilirsiniz, kisaltmaniz modifiye hali sayilir. Olumlu bir gelisme kaydetmissinizdir. Soylemek istedikleriniz, herkesin beyin kivrimlarina gore yalinca hedefe ulasir.
Insanlar daha fazla guleryuzlu olmanizi, kendileri hakkinda yorum yaparken daha pozitif bir tavir takinmanizi isteyebilirler. Ve siz bu ozelliginizi, gonullu olarak kalici bir sekilde modifiye edebilirsiniz. Sonuc, daha parlak disler, daha parlak gulusler.. ve gulusunuzden mest olan, pozitiflikten isildayan insanlar.

Araba modifiye halleri.
Bunun her daim olumlu sonuclandigini soyleyememekle birlikte.. asil amac arabanin gucunu arttirmak, yol tutusunu guclendirmek oldugu surece buna da bir arti konulabilir. Otomobili hem farklilastiriyorsun, hem guclendirip kisisellestiriyorsun. Ruya gibi!

Sirf zevkten yapilan modifiye halleri.
Estetik kaygiyla yapilan her turlu fiziksel degisim. Sokaklarda siklikla gordugumuz ve anlam veremedigimiz yeni kopek modelleri.

Herhalukarda bu gecis surecinde, sizi yalniz birakmayan ve bu olumlu gelisiminize katkida bulunmaya calisanlar.. arkadaslar, dostlar, aile, sevgili.. sizi, sizin limitleriniz dogrultusunda zorlasalar ve cabanizi destekleseler.. O durumda karsilikli iliskiniz de modifiye edilmis olur ve bir ust level'a ziplar zannimca. Ne de olsa buyuk destek, her daim buyuk mutluluklarin kapisini araliyor.

Herhangi bir konudaki olumlu modifikasyon, kalitsal hale gelse keske. Genlerle birlikte bir ust jenerasyona gectigini dusunsenize. O zaman iste gercek anlamda insanoglu bir evrim gecirmis olabilir. Kosullara gore kendini asip, mukemmeliyet kavraminin zirvesine bayrak dikmek.


1 yorum:

3yedi75 dedi ki...

mukemmelliyeti de modifiye.