30 Mart 2010 Salı

Sır - 4

Banka oturdular, kızın içinde tuhaf bir his oluştu. Kendi sırrı ile sığıntı gibi yaşadıgı gerçek hayatı ve bu adamdan duyacakları ile içine düşebileceği özgürlük canlandı zihninde. İçine ferah sular döküldü.
Bir süre, oturup denize baktılar, herkes kafasındaki kendi dünyasında dinlenmek istedi belki de. Hepsinin hayatını oldukları noktadan alıp bir başka noktaya getirecek açıklamalar öncesinde, böyle bir kafa dinlemesine ihtiyaç hissetti ikisi de...
Aralarında az sonra konuşulacaklar, henüz konuşulmamış olsa da, zaten ikisi de biliyordu.

Adam dingin bir ses tonu ile başladı, ona anlatmaya,
-*Aşk konusundaki anlaşılmazlığın temelinde, sanırım, kavram kargaşası yatıyor. Seks, şehvet, arzulama, üreme dürtüsü, sosyal statü aracı olarak seks alma ve verme, toplumsal baskınlık için elde etme, elde tutma ve elden çıkartma gibi çok farklı duygusal durumlar için “aşk” kelimesi kullanılıyor. Cuma akşamından Pazartesi sabahına “aşklar” yaşanıyor, yenisi bulunana kadar seviyeli beraberliklere giriliyor ve bunların hiç birisi “romantik aşkı” tarif etmiyor.* Böyle bir inanışın gitgide hakim olmaya başladığı bir dünyaya doğdun sen.
Misyonun değişim senin. Girdiğin ortamları dönüştürmelisin. Bu nedenle kendinde sahip olduğun özelliklerden rahatsız olma. Gerekirse yalnız kal, bu yalnızlık anladığın anlamda yalnızlık olmayacak. Romantik aşkın tekrar kazanılması için aslında senin uygun olmadığını, dışlandığını sandığın ortamlara girip o ortamlardaki kişilere, olaylara yön vermen gerekiyor. Anlıyorsun değil mi?
Bir de aslında senin daha önce kullanmadığın için farkına varmadığın bir özelliğin de var. Algıları açık, ancak senin gibi kantarı olmayan diğer insanlarla telepatik olarak enerji okuyarak baglatıya geçebiliyor ve onların da kendi içlerindeki gerceğe ulaşmalarını sağlama konusunda tetikleyici olabiliyorsun.
Şimdi git ve bunları düşün. Etrafına gülerek bak ve herkese dokunmaya başla! Hayatlarına dokun, düşüncelerine, ilk başta da kalplerine. En kabul etmedikleri duyguları ve tavırları ile başla işe. Çok eğleneceksin!


*Erich Fromm

Hiç yorum yok: